Kρουασανάκια με σιρόπι

Kρουασανάκια με σιρόπι


Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη
500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 gr νωπή μαγιά ή 12gr ξερή μαγιά
70 gr βούτυρο
100 ml γάλα
120 gr ζάχαρη
3 αυγά

Για τη γέμιση
50 gr καρύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο

Για το σιρόπι
200 gr ζάχαρη
150 gr νερό
μισό ξυλάκι κανέλα

Για το στόλισμα
κανέλα
ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Γλυκά ζύμης
Μέθοδος
Φούρνου
Διατροφή
Χορτοφαγική
Περιέχει
Γάλα
Αβγά
Ξηρούς καρπούς
AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο με το γάλα και διαλύουμε εκεί τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε στον κάδο του μύξερ το αλεύρι και τη μαγιά.
Χρησιμοποιούμε το εξάρτημα για τις ζύμες (γάντζος).
Ξεκινάμε να ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο γάλα ζάχαρη στον κάδο με το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ενώ ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια. Είναι πιθανόν να χρειαστεί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι περισσότερο.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να διπλασιαστεί σε όγκο τη σκεπάζουμε από πάνω με μια πετσέτα και αναμένουμε 1-2 ώρες ανάλογα τη θερμοκρασία του δωματίου μας
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε τη ζάχαρη το καρύδι την κανέλα και το γαρύφαλο.
Αφού φουσκώσει η ζύμη μας την ξεφουσκώνουμε και την ανοίγουμε σε σχήμα κύκλου ώστε να μπορούμε να κάνουμε τα κρουασάν. Το πάχος της ζύμης να είναι 0,5cm περίπου.
Χωρίζουμε τον κύκλο σε κομμάτια όπως κόβουμε την pizza. Βάζουμε στη βάση κάθε τριγώνου που θα έχει σχηματιστεί ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή pad σιλικόνης και τα αλείφουμε με το πινέλο με γάλα ή κρόκο αραιωμένο με νερό.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τα ψήνουμε στους 180oc μέχρι να ροδίσουν για 20-25 λεπτά.
Περιχύνουμε ζεστά τα κρουασανάκια και τα αφήνουμε να σιροπιαστούν ανάλογα την προτίμηση μας για 10 λεπτά περίπου (δεν θέλουμε να γίνουν πολύ μαλακά και να διαλύουν).
Τα βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τους άχνη και κανέλα.sintagespareas

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes