Γίγαντες σκορδάτοι


Υλικά:

250 γρ. γίγαντες
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια κρασιού ζωμό από τους γίγαντες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Υλικά
  • κρεμμύδι -
  • σκόρδο -
  • πιπεριά -
  • άνηθος -
  • μπούκοβο -
  • ρίγανη -
  • κρασί -
  • ζωμός -
  • αλάτι -
  • ελαιόλαδο -
  • Εκτέλεση
  • Η συνταγή μας η σημερινή είναι από τη Μικρά Ασία. Μουλιάζουμε από βραδύς τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζουμε, τους ξαφρίζουμε και τους ξαναβράζουμε σε καινούργιο νερό με μια κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή ένα κλωνάρι φρέσκια για 40 λεπτά περίπου. Όταν βράσουν, κρατάμε δύο ποτήρια από το ζωμό.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τους γίγαντες, το μπούκοβο, το αλάτι, το σκόρδο και το μισό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο. Τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε το κρασί και τα δύο ποτήρια ζωμού που κρατήσαμε και τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180°C.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ, να μη στεγνώσουν! Όσο ψήνεται το φαγητό μας έχουμε το νου να προσθέσουμε κρασί, αν οι γίγαντες τραβήξουν τα υγρά.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατελάρα και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο άνηθο.

  • Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes