Τσιζκέικ (cheesecake) με λευκή σοκολάτα

Σας αρέσουν τα γλυκά; Εδώ έχουμε για εσάς τσιζκέικ με λευκή σοκολάτα





Υλικά:

Για τη βάση του τσιζκέικ

 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ή ότ,ι άλλο μπισκότο προτιμάμε
 100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για την κρέμα

 600 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
 3/4 κούπας ζάχαρη
 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
 ζελατίνη για 250 ml υγρό, λιωμένο σε 1/4 κούπας ζεστό νερό
 300 γρ. άσπρη σοκολάτα λιωμένη
 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, ελαφρά χτυπημένη
Υλικά για τη σαλτσα: 1ος τροπος

 2 κουτιά (400 γρ. το καθένα) έτοιμη γέμιση για τάρτες με βύσσινο
Υλικά για τη σαλτσα: 2ος τροπος

 1 βάζο (690 γρ.) κομπόστα βύσσινο
 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
 1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
 3/4 κούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:

βάσης τσιζκέικ:

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί 23 cm, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Μ’ ένα κουτάλι πιέζουμε τα μπισκότα προς τα κάτω, ώστε να καλύψουν όλη τη βάση του ταψιού και να έχουν, όσο είναι δυνατόν, παντού το ίδιο ύψος.

Ψήνουμε τη βάση του τσιζκέικ στους 160°C για 15 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

κρέμας τσιζκέικ:

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε το μείγμα  της ζελατίνης, την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

σάλτσας βύσσινου:

Σουρώνουμε τα κεράσια και βάζουμε το σιρόπι τους σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Βράζουμε, μέχρι να πήξει το μείγμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα βύσσινου να κρυώσει καλά.

το τσιζκέικ:

Βάζουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση του τσιζκέικ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Μετά βάζουμε από πάνω τη σάλτσα βύσσινου και την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Σημειώσεις:

Κόβουμε το τσιζκέικ μ’ ένα μαχαίρι, που το έχουμε βουτήξει προηγουμένως σε ζεστό νερό και μετά απο κάθε κόψιμο το σκουπίζουμε.

Αντί για σάλτσα μπορούμε να σερβίρουμε το τσιζκέικ με φρέσκα φρούτα και να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ:

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes