Κορμός σοκολάτας με αχλάδια

Ένα ακόμη γλύκισμα που θα σας καθηλώσει




Υλικά για τον κορμό
100γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
40γρ. βούτυρο (λίγο για το σκεύος)
5 αυγά
100γρ. αλεύρι (+1 κ.σ για το σκεύος)
80γρ. ζάχαρη
πολύ λίγη βανίλια

Υλικά για την γέμιση
6 αχλάδια
1 βανίλια

Υλικά για το γλασάρισμα
150γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
20γρ. βούτυρο
4 κομματάκια κουβερτούρα NESTLE DESSERT Λευκή

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Ετοιμάστε τον κορμό: λιώστε τα 100γρ. κουβερτούρας μαζί με τα 40γρ. βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων στα 500W για 1½ λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε στα ασπράδια τη βανίλια και χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα και ανακατέψτε δυνατά. Στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη, ανακατεύοντας με τη μαρίζα ή τη σπάτουλα με απαλές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώστε με το υπόλοιπο βούτυρο και αλευρώστε την πλάκα ψησίματος. Αδείαστε το μίγμα στο κέντρο της πλάκας και προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα παραλληλόγραμο σχήμα (χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να συγκρατήσετε το μίγμα) πάχους 2 cm (με διαστάσεις περίπου 25x40cm) και ψήστε για περίπου 10'.

Μόλις βγάλετε το μίγμα από το φούρνο, αφαιρέστε το προσεκτικά από την πλάκα , τοποθετήστε το απευθείας σε μια νωπή πετσέτα κουζίνας και ρολάρετε μαζί με την πετσέτα μέχρι να σχηματίσετε τον κορμό.

Ετοιμάστε τα αχλάδια: ξεφλουδίστε και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ψήστε τα στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας τη βανίλια.

Ξετυλίξτε τον κορμό και γεμίστε τον με τα αχλάδια. Ρολάρετε εκ νέου χωρίς την πετσέτα και ετοιμάστε το γλασάρισμα λιώνοντας την υπόλοιπη κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κουταλιά σούπας νερό στο φούρνο μικροκυματων για 2 λεπτά στα 500W. Προσθέστε στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε και γλασάρετε χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού σούπας.

Διακοσμήστε με ξύσμα λευκής σοκολάτας και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Η Συμβουλή του Σεφ:
1) Η χρήση της νωπής πετσέτας προσθέτει υγρασία στον κορμό σας για να κρατήσει τη φόρμα του. 2) Πριν το γλασάρισμα μπορείτε να κόψετε τις 2 άκρες του κορμού με ένα μαχαίρι για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 3) Ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, καλό θα ήταν να το αλευρώσετε και βουτυρώσετε για να μπορείτε να αφαιρέσετε το μπισκότο πιο εύκολα από την πλάκα.

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes