Σπιτικός μπακλαβάς. Δείτε το βίντεο

Σπιτικός μπακλαβάς. Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικό μπακλαβά! Δείτε το βίντεο!


Υλικά :


1  συσκευασία φύλλο κρούστας εμπορίου
1 κιλό τεμαχισμένα καρύδια
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 º C. Βουτυρώστε ένα μεγάλο τετράγωνο τηγάνι.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγετε το φύλλο κρούστας. Στη συνέχεια λιώνετε το 1 φλιτζάνι βούτυρο σε κατσαρολάκι.. Καλύψτε με μια βραγμένη πετσέτα τα φύλλα κρούστας   για να μην στεγνώσουν και ξεραθούν   καθώς φτιάχνετε το γλυκό.

Τοποθετήστε δύο φύλλα κρούστας στο βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια βουτυρώστε τα και επαναλαμβάνετε βουτυρώνοντας ανά δύο τα μέχρι να κάνετε 8 στρώσεις από φύλλο κρούστας. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε 8 φύλλα στρώματα. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με  2 - 3 κουταλιές της σούπας με μείγμα καρυδιού.  Απλώνετε άλλα δύο φύλλα κρούστας, βουτυρώστε τα και πασπαλίστε με τους ξηρούς καρπούς. Τέλος απλώστε από πάνω άλλες 6-8 στρώσεις από το φύλλο κρούστας βουτυρώνοντας ανά δύο φύλλα.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τριγωνικά τετράγωνα σχήματα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο μπακλαβάς και γίνει τραγανός.
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι τη ζάχαρη να λιώσει. Προσθέστε τη βανίλια και μέλι. Σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρέστε τον μπακλαβά από το φούρνο και αμέσως ραντίζετε με ένα κουτάλι όλο το σιρόπι. Αφήστε την να κρυώσει καλά πριν σερβίρετε.allrecipe

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes