Μους σοκολάτας

Μερίδες: 5


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος στο ψυγείο: 8 ώρες

Υλικά

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο ψιλοκομμένη
60 γρ. ανάλατο βούτυρο αγελαδας, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας καφέ espresso (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τσαγ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 μεγάλα αυγά (χωριστά κρόκος-ασπράδι)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί .
Σε ένα Μπεν Μαρί ρίχνουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το καφέ εσπρέσο. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς. Για το ελέγξετε, τρίψτε λίγη σοκολάτα στα χείλι σας. Θα πρέπει να την αισθανθείτε ελαφρώς ζεστή.
Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο και αφρώδες μίγμα. Κατόπιν ρίχνουμε το μέλι και χτυπάμε έως ότου γίνει μαρέγκα.
Όταν η σοκολάτα έχει φτάσει την κατάλληλη θερμοκρασία, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σταδιακά ρίχνουμε περίπου το ένα τρίτο της σαντιγίς και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα σιλικόνης. Συνεχίζουμε με την μαρέγκα και στο τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί ενώ ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε σε ποτήρια ή σε σκεύος της επιλογής μας. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Τέλος, διακοσμούμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή με βατόμουρα, φράουλα, μπανάνα και ξηρούς καρπούς.
Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes