Τούρτα Cathrina

Τούρτα Cathrina






Τι χρειαζόμαστε:
1 δόση παντεσπάνι
σιρόπι (1 φλ. νερό, 1 φλ. ζάχαρη, λίγο κονιάκ)
1 κουτάκι σαντιγύ ερμόλ
1 κουτί μερέντα
1 βανίλια
1 πακετάκι σαντιγύ σε σκόνη χτυπημένο με γάλα (όσο λέει το πακέτο)
2 κουτάκια πουράκια
μισό πακέτο μπισκότα γεμιστά
γλυκό του κουταλιού για το κέντρο

Στα γρήγορα
Κατηγορία
Τούρτες
AdTech Ad
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1) Φτιάχνω το παντεσπάνι μου. Με μια δόση, έφτιαξα 3 πάτους παντεσπάνι διαμέτρου 20 εκ. (το έκανα σοκολατένιο).
Βήμα 2 2) Παίρνω τον ένα πάτο, αφαιρώ τη λαδόκολα που είχα βάλει για να μην κολλήσει στο ταψί και τον βρέχω με το σιρόπι.
Βήμα 3 3) Φτιάχνω την κρέμα μου χτυπώντας το ερμόλ με τη βανίλια και λίγο γάλα. Όταν φουσκώσει προσθέτω και τη μερέντα και ανακατεύω. Βάζω τη μισή ποσότητα πάνω στο παντεσπάνι μου.
Βήμα 4 4) Βάζω πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το καταβρέχω με σιρόπι. Από πάνω βάζω την υπόλοιπη κρέμα και τρίβω και λίγα μπισκότα.
Βήμα 5 5) Βάζω πάνω και τον τρίτο πάτο και τον βρέχω και αυτόν με το σιρόπι. Ισιώνω τα πλαϊνά της τούρτας, αφαιρώντας όση κρέμα περισσεύει από το πλάι. Φτιάχνω τη σαντιγύ μου (βάζω τη σκόνη με γάλα και χτυπάω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου) και με μια σπάτουλα καλύπτω την τούρτα πάνω και στο πλάι. Δεν είναι ανάγκη να ισιώσει εντελώς.
Βήμα 6 6) Παίρνω πουράκια και τα τοποθετώ στα πλάγια της τούρτας, ελαφρώς διαγώνια με λίγο κενό ανάμεσά τους. Τα πιέζω ελαφρώς. Κάνω μια δοκιμή και εάν περισσεύουν πάνω από την τούρτα τα κόβω λίγο πριν τα τοποθετήσω. Τρίβω κάμποσα γεμιστά μπισκότα και τα ρίχνω στην κορυφη της τούρτας.
Βήμα 7 7) Εάν θέλουμε (και έχουμε κορνέ), κάνουμε μικρές ροζετούλες με λίγη σαντιγύ στο κέντρο και τοποθετούμε λίγο γλυκό του κουταλιού (εγώ έβαλα μια φέτα πορτοκάλι με ένα κερασάκι πάνω του). Αλλιώς μπορούμε να την αφήσουμε και με σκέτο μπισκότο που μπορούμε να του ρίξουμε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω και να ασπρίσει. Έτοιμη η τούρτα μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια τούρτα πραγματικά εύκολη και γρήγορη.
Πρόθεσή μου ήταν να σας δείξω έναν πραγματικά εύκολο τρόπο στολισμού. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες κρέμες για το εσωτερικό της. Πάντως όπως και να την κάνετε είναι πιο νόστιμη την επόμενη μέρα.
Επειδή τα πουράκια έχουν την τάση να "παπαριάζουν", ίσως είναι καλύτερο να φτιάξετε την τούρτα την προηγούμενη μέρα και να βάλετε τα πουράκια λίγο πριν την παρουσιάσετε. Βέβαια τα πουράκια είναι νόστιμα ακόμα κι έτσι, αλλά αν σας πειράζει κάντε το έτσι.
Το σιρόπι το φτιάχνουμε βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι ή μπρίκι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και είναι έτοιμο το σιρόπι..sintagespareas.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes