Κρέμα καραμελέ δείτε το video

Κρέμα καραμελέ





Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική κρέμα καραμελέ για όλη την οικογένεια! Δείτε τη βίντεο συνταγή!
Υλικά:



Για 2-4 άτομα

½ φλιτζάνι ζάχαρη για να φτιάξουμε την καραμέλα
1 μεγάλο αυγό
3 μεγάλα κρόκοι αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
1/2 φλιτζάνι crème fraiche
1/2 φλιτζάνι γάλα


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Όταν η καραμέλα αρχίζει να λιώνει ανακινήστε το τηγάνι για να ανακατεύετε η καραμέλα απαλά καθώς λιώνει. Όταν η καραμέλα λιώσει και αποκτήσει ένα γλυκό καστανό χρώμα καραμέλας αποσύρουμε από την εστία.

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ή ψεκάζουμε με λάδι τέσσερα κεραμικά μπολ και προσεκτικά ρίχνουμε μέσα σε κάθε μπολ λίγο από την καραμέλα ίσα ίσα να καλύψει την βάση του κάθε μπολ.

Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό μαζί με τους τρεις κρόκους, αλάτι, ζάχαρη και χτυπάμε απαλά μαζί μέχρι τα αυγά να αποκτήσουν ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την crème fraiche, γάλα, βανίλια, κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα κεραμικά μπολ με τη καραμέλα μέχρι να γεμίσουμε τα μπολ με ίση ποσότητα, τα τοποθετείτε σε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ με νερό μέχρι τη μέση των μπολ και ψήνουμε στους 170 º C  για περίπου  45-50 λεπτά. Τέλος αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι απαλά χαράσσετε την κρέμα ολόγυρα από το μπολ και προσεκτικά την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
 foodwishes.com

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes