Κέικ πορτοκαλιού

Το κέικ είναι ένα γλύκισμα που δεν τρώγεται μόνο σαν πρωϊνό γεύμα.Τρώγεται πάντού και όλες τις ώρες. Δείτε




Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
1 κούπα βούτυρο
3 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
3 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
1 μπέικιν μπάουντερ

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού καθώς επίσης και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν μπάουντερ. Το ανακατεύετε καλά και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί, το αφήνετε να ψηθεί για μία ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο πασπαλίζετε το με το ξύσμα πορτοκαλιού και το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes