Τούρτα σοκολάτα

Τούρτα σοκολάτα





Τι χρειαζόμαστε:
Για το Μπισκότο
125 γρ αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
100 γρ ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγών
50 γρ κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
10 γρ κορν φλάουρ
50 γρ κουβερτούρα λιωμμένη (μικροκύματα ή μπεν μαρί)
Για την κρέμα σοκολάτα
600 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
300 γρ φρέσκο γάλα πλήρες
400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη (παχύρευστη)
Για το γλάσσο
200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. μέλι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διάφορες τούρτες
Διατροφή
Χορτοφαγική
Περιέχει
Ξηρούς καρπούς
Γάλα
Κρέμα γάλακτος
Έξτρα ασπράδια
Σοκολάτα
Αβγά
Σερβίρει
12

Πώς το κάνουμε:
Μπισκότο
Προθερμένουμε το φούρνο στους 170 C. Βάζουμε σε ένα μπολ την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη (σύρμα). Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατέβουμε ξανά.
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκατοστά πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο και τσαλακώνουμε τις άκρες του εξωτερικά φτιάχνοντας ένα πάτο στο τσέρκι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε στους 170 C για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε το τσέρκι απ' το φούρνο και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη για να σκληρύνει.
Για την κρέμα σοκολάτα
Βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει και ανακατέβουμε καλά με μια κουτάλα. Μόλις χλιαρίνει προσθέτουμε και την παχύρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατέβουμε.
Βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη και προσθέτουμε την κρέμα.
Βάζουμε το τσέρκι με το γλυκό στην κατάψυξη για 1 ολόκληρο βράδυ, ώστε να παγώσει για να μπορέσουμε να το γλασάρουμε. Την επομένη, ζεσταίνουμε τα τοιχόματα από το τσέρκι με ένα πιστολάκι μαλλιών για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα
Τοποθετούμε την παγωμένη τούρτα πάνω σε μια σχάρα ή σε μια πιατέλα.

Για το γλάσο
Βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στην κουβερτούρα, ανακατέβοντας καλά με μια κουτάλα ή με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Γλασάρουμε το γλυκό αμέσως αδειάζοντας το γλάσο στο κέντρο και σπρώχνοντάς το με μια σπάτουλα προς τα έξω για να καλυφθεί το γλυκό.
Πριν σερβίρουμε τοποθετούμε το γλυκό για περίπου 5 ώρες στο ψυγείο να ξεπαγώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διακοσμούμε αν θέλουμε με φλούδες σοκολάτας ξύνοντας μια πλάκα κουβερτούρας με το εργαλείο για την παρμεζάνα.sintagespareas.gr

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes