Ροξάκια Νηστίσιμα

Πολύ νόστιμα και γευστικά τα ροξάκια. Δείτε πως κατασκευάζονται


Υλικά:

½ ποτήρι νερό χλιαρό
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 + 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
4 κουταλιές σούπας καρυδόψιχα
2 κουταλάκια γλυκού κακάο σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη


Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέτουμε το χυμό , το ξύσμα και το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να ενωθούν τα υλικά.



2.Κρατάμε 4 κουταλιές από το αλεύρι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μαζί με το μπέικιν πάουντερ στο μίγμα μας και ζυμώνουμε. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κακάο, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τα καρύδια να ενωθούν.  Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Τοποθετούμε σε δύο χωριστά μπολ. Στο ένα ρίχνουμε το αλεύρι και στο άλλο το μίγμα με το κακάο. Ζυμώνουμε καλά.


3. Ανοίγουμε φύλλο τη ζύμη με το αλεύρι. Πλάθουμε 2 κορδόνια με τη ζύμη του κακάο. Τοποθετούμε επάνω στο φύλλο  το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά. Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε στη μέση (όπως στη φωτογραφία) και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολά.



4. Κόβουμε φέτες με μαχαίρι πάχους 1,5 εκατοστού περίπου και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.


5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και τη γλυκόζη να βράσουν ώσπου να δέσει το σιρόπι (να μη τρέχει από το κουτάλι).  Για να σιροπιάσουμε τα ροξάκια θα πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά.


6. Ψήνουμε τα ροξάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο ώσπου να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά). Μόλις βγουν από το φούρνο περιχύνουμε στο ταψί το καυτό σιρόπι και αφήνουμε να το ρουφήξουν.


Μετά από 30 λεπτά τα γυρίζουμε ανάποδα για να πάει το σιρόπι παντού και ξανά το ίδιο.

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes