Γαρίδες με πιλάφι λαχανικών

Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε θαλασσινά; Προτείνουμε γαρίδες με πιλάφι θαλασσινών.





Υλικά για 4 άτομα:

800 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
2 ½ κούπες ρύζι για πιλάφι
4 πιπεριές χρωματιστές (κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη)
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό κρασί
2/3 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι.

Εκτέλεση:

1.Βάζουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό  και τις βράζουμε για 8-10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε το ζωμό γιατί θα μας χρειαστεί.



2.Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα να σωταριστούν εκτός από το μαιντανό και το άνηθο.



3.Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μαιντανό και το άνιθο. Ρίχνουμε το ρύζι και 5 κούπες από το νερό που βράσαμε τις γαρίδες(αν σωθεί ο ζωμός και δεν έχει βράσει το ρύζι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ώσπου να σωθεί το νερό. Ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει.


4. Αφού σωθεί το νερό ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες γαρίδες και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.


5. Αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό στην κατσαρόλα να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes