Κρεατόσουπα

Οι σούπες ήταν πάντα και είναι φυσικά το συνοδευτικό για τον κρύο χειμώνα. Εμείς θα σας προτείνουμε την παραδοσιακή κρεατόσουπα. Δείτε πως μπορείτε να τη φτιάξετε





Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
1 πιπεριά πράσινη
3/4 κούπας  κριθαράκι
Αλάτι , πιπέρι
Σέλινο ή σέλερι
1 λεμόνι ή όσο εσείς θέλετε
1/3 κούπας λάδι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό ,τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας μας και το ξαφρίζουμε  καλά. Αν θέλουμε το αφήνουμε να βράσει και χύνουμε το νερό , πλένουμε το κρέας και βάζουμε νέο νερό και συνεχίζουμε.
Αφήνουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά έως ότου μαλακώσει, περίπου 50 λεπτά (ελέγχουμε το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο)
Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά μας, εκτός από το  σέλινο. Βάζουμε και το λάδι. Τα πράσα τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους ενός δαχτύλου και την πιπεριά τη βάζουμε ολόκληρη και την αφαιρούμε μετά αν δεν μας αρέσει.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε τα βράσιμο , έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά μας αλλά να κρατάνε. Σε αυτή τη φάση βάζουμε και το σέλινο.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει, όχι πάνω από 10 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και  αφήνουμε να φουσκώσει λίγο το κριθαράκι μας πριν σερβίρουμε.
Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει αρκετό νερό γιατί θα φουσκώσει το κριθαράκι και δεν θέλουμε να πήξει η σούπας μας.

Πάντως, αν θέλετε να έχετε πιο άμεσα αποτελέσματα, τότε πρέπει να βράσετε το κρέας στη χύτρα για περίπου 15 λεπτά.
Μπορείτε επίσης, αντί για κριθαράκι να προσθέσετε ρύζι. Επίσης μπορείτε να μη βάλετε καθόλου ζυμαρικό αλλά να την αφήσετε μόνο με τα λαχανικά προσθέτοντας και δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Φυσικά αντί για μοσχάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή ακόμα καλύτερα φιλέτο κοτόπουλο. Κι αν υπάρχει και κάποιο κόκκαλο μέσα στη σούπα, τότε γίνεται ακόμη πιο νόστιμη.

Δείτε κι άλλες ειδήσεις ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes