Αρνάκι μπούτι στο φούρνο


Αρνάκι μπούτι στο φούρνο


Το αρνί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρέας. Είναι τρυφερό και με αρκετό λίπος, που του δίνει άλλωστε και αυτήν την ιδιαιτερότητα στη γεύση. Ένα μπούτι απο αρνί ψημένο στο φούρνο είναι ένα γιορταστικό φαγητό. Αν μάλιστα τοποθετήσετε κι ένα ταψάκι με πατατούλες κάτω απο τη σχάρα που θα ψήνεται το αρνί και τις αφήσετε να γίνουν με τους χυμούς του κρέατος που θα στάζουν μέσα στο ταψί, θα έχετε και το ιδανικό συνοδευτικό του.

Δυο πράγματα πρέπει να υπολογίσετε:

Το αρνί είναι ένα κρέας που χωνεύει όταν ψήνεται. Υπολογίστε λοιπόν παραπάνω σε κιλα, για να μη σας απογοητεύσει όταν το δείτε ψημένο, πολύ μικρότερο  απ'ότι περιμένατε.
Πρέπει να ψηθεί καλά, μέχρι το κόκαλο. Η αναλογία 45 λεπτά ψήσιμο για κάθε 1 κιλό κρέατος  είναι ένας πολύ καλός οδηγός για σίγουρο και σε βάθος ψήσιμο.

Υλικά:


1 μπούτι αρνίσιο μέχρι 1 ½
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα γλυκιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά του τσαγιού δεντρολίβανο (προαιρετικά)
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2 (προαιρετικά)
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:


Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Αναμειγνύετε σε ένα μπόλ τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε μερικές σχισμές σε διάφορα σημεία και τις γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε. Μπήγετε μέσα στις σχισμές και τα κομματάκια του σκόρδου, αν τα χρησιμοποιήσετε.
Με το υπόλοιπο μείγμα αλείφετε το κρέας γύρω γύρω.Βάζετε το κρέας σε ένα ταψί (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα στο ταψί μια σχάρα και να ακουμπήσετε επάνω το κρέας) και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνετε το κρέας σας για ακόμα 1 ώραhouselife

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes