Κασεροπιτάκια

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ – 60 τεμάχια περίπου





ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
200 γραμμάρια κασέρι
200 γραμμάρια γραβιέρα
Ζαμπόν ή γαλοπούλα – αν θέλουμε
4 κουταλιές της σούπας αγελαδινό γάλα
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
πιπέρι
δυόσμος
1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ για επάλειψη


ΕΡΓΑΛΕΙΑΚασεροπιτάκια

ζυγαριά
μπωλ
τρίφτης
πινέλο
λαδόκολλα
mixer
σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
δοσομετρητής κουταλιού
κόσκινο


ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη, βάζουμε τα δύο αβγά σε ένα μπωλάκι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι
Κόβουμε το jambon ή τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπωλ και το χτυπάμε με το mixer ώσπου να ασπρίσει
Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τυριά, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινίζοντας και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
Στρώνουμε στο ταψάκι μας μία λαδόκολλα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και οποίες πατάμε λίγο από πάνω
Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε απόσταση γιατί φουσκώνουν και με ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄λεπτά glykamageiremata.gr)

Διαβάστε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes