Μελιτζάνες ιμάμ σε φέτες

Υλικά
μελιτζάνα - 6 ώριμες, κομμένες κάθετα
Για τη γέμιση:
κρεμμύδι - 4 ξερά κομμένα σε φέτες
ντομάτα - 3 ώριμες κομμένες σε κύβους
ελαιόλαδο - 100 γρ.
σκόρδο - 1 σκελίδα
μπαχάρι - 2 κόκκους
μαϊντανός - 2 ματσάκια
αλάτι -

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαραθούν καλά χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα.
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τα ξερά μπαχαρικά κι αφήνουμε  το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας τακτικά.  Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τον μαϊντανό.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σ' ένα τηγάνι με ραβδώσεις στον πάτο. Λαδώνουμε τις μελιτζάνες καλά και τις αφήνουμε να ψηθούν κι απο τις δύο πλευρές σιγά – σιγά. Αλατίζουμε στο τέλος.
Γεμίζουμε με την γέμιση από επάνω τις μελιτζάνες και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes