Μακαρονάδα με μύδια
Υλικά
500 γρ. μύδια ψίχα
1 πακέτο μακαρόνια
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή πράσινη πιπεριά
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και τα σκόρδα, και σε λωριδίτσες την πιπεριά.
Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα μύδια και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες στην κατσαρόλα μας.
Τέλος προσθέτουμε το κρασί, το κονκασέ, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια και άλλη μια κούπα νερό.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Δεν ξεχνάμε κατά διαστήματα να ανακατεύουμε και να ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη, και ανακατεύουμε.recipesofgreece.gr