Κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά

Κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά





υλικά
300 γρ. μοσχαρίσο κιμά από ελιά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
για τη συνοδεία:
ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμύδι, πίτες
παρασκευή
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ με πάχος 3 εκ. Αφήνουμε τα κεμπάπ να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσουμε. Μπορούμε να τα περάσουμε σε ξύλινα  σουβλάκια ή να τα ψήσουμε όπως είναι. Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι με αυλάκια. Τα συνοδεύουμε με ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια ανακατεμένη με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζουμε δίπλα ψημένες πίτες.  athinorama.gr/


Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes