Μιλφέιγ
Yλικά για τη βάση
2 φύλλα σφολιάτας
άχνη ζάχαρη
Υλικά για την κρέμα
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. κόρν φλάουερ
4 κρόκους
100 γρ. βούτυρο
4 βανίλιες μεγάλες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Υλικά για τη σαντιγύ
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβω σε όμοια κομμάτια τη σφολιάτα, πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ψήνω για 15-20 λεπτά σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς). Για να φτιάξω τη σαντιγύ χτυπάμε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει και να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Για την κρέμα πατισερί ζεσταίνουμε το ένα λίτρο γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να το ανακατέψουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το αλεύρι, το κόρν φλάουρ με το γάλα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι και να μην έχει γρομπαλάκια. Ρίχνουμε το ξύσμα και τις βανίλιες.
Όταν βράσει το μείγμα του γάλακτος - ζάχαρης ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει. Θέλει καλό ανακάτεμα μην πιάσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν πια σφίξει η κρέμα ρίχνουμε μέσα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς εκτός φωτιάς και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο. Βάζουμε σε ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει. Αφού κρυώσει ανακατεύουμε με όση σαντιγύ θέλουμε για να αφρατέψει λίγο η κρέμα και στρώνουμε πάνω από τη σφολιάτα.
Μικρά μυστικά: Η ζάχαρη πάνω στα φύλλα βοηθάει να μην ρουφάνε τα φύλλα την κρέμα
argiro.gr
Δείτε κι άλλες συνταγές
ΕΔΩ
ΕΔΩ