Παγωτό στρατσιατέλα

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε γευτεί το συγκεκριμένο παγωτό; Τώρα μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς. Δείτε πως





Υλικά

Για 4-6 άτομα
Θα χρειαστούμε

100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
410 γραμμάρια γάλα εβαπορέ με λιπαρά
1 φακελάκι μους στρατσιατέλα
1 κούπα πλήρες γάλα με λιπαρά



Εκτέλεση

Το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να τοποθετήσουμε το γάλα εβαπορέ για 2 περίπου ώρες στην κατάψυξη για να παγώσει καλά. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να κάνει αφρό στο χτύπημα με το μίξερ.


Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλήρες γάλα και αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους στρατσιατέλα. Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτό το μους.

Ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια λεκάνη. Ταυτόχρονα ρίχνουμε και μία κούπα ζάχαρη μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνει αφρό πολύ αφρό το μίγμα μας και να γίνει τριπλάσιο σε όγκο.

Ρίχνουμε και το μους στρατσιατέλα στη λεκάνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μετά από 10 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο.

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes