Τα ζυμαρικά είναι εύκολο αλλά και γρήγορο φαγητό. Αν συνδυαστούν και με την κατάλληλη γαρνιτούρα, τότε αποτελούν ένα ξεχωριστό έδεσμα. Δείτε τη συνταγή:
ΥΛΙΚΑ:
(για 4 άτομα)
1 συσκευασία ζυμαρικό της αρεσκείας σας
4 φλ. τσαγιού φύλλο σπανάκι τρυφερό
4 σκελίδες σκόρδο
750 γρ. μανιτάρια
3 μέτριες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και σπόρια
350ml κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρμεζάνα για τρίψιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Αχνίζουμε το σπανάκι σε ένα ξεχωριστό σκεύος πασπαλίζοντάς το ελαφρά με αλάτι.
Επίσης μπορείτε να το βάλετε και στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο ή εναλλακτικά σε ένα τηγάνι να το σοτάρετε για 4'-5' με λίγο βούτυρο.
Έχουμε περάσει τις ντομάτες σε μπλέντερ αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα και τα σπόρια τους.
Ρίχνουμε τη ντομάτα μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
Αφήνουμε για 15' με 20' για να ψηθεί η ντομάτα σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σπανάκι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και κατόπιν περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά και μετά από 2' -3' κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας, τα οποία τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγανι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Στο πιάτο αυτό ταιριάζει ένα παγωμένο λευκό ξηρό κρασί.
Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ:
http://www.exothema.gr/index.php/%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.html