Ραβανί
Από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά με τρυφερό σιμιγδάλι και ευωδιαστό σιρόπι. Από τις κλασικές μας γεύσεις. Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό!
Συστατικά:
2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βιτάμ
5 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. σόδα
Σιρόπι
3 1/2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
φλούδα από ένα πορτοκάλι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, σόδα, baking powder, τις βανίλλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ να αφρατέψει καλά
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν.
Τους προσθέτουμε στο βιτάμ, και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι.
Ψήνουμε στούς 180 0C στόν φούρνο για 45 λεπτά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8-10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι..gourmed
Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ