Σπαράγγια με ομελέτα

Κατά πολλούς τα σπαράγγια είναι ένα υποτιμημένο λαχανικό.
Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια γιατί τα σπαράγγια είναι λαχανικό με πολλά θρεπτικά συστατικά. Ένας τρόπος σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να μαγειρευτούν είναι και με ομελέτα. Πως γίνεται; Δείτε



Υλικά
2 αυγά ανά άτομο
5-6 σπαράγγια καθαρισμένα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Αν τα σπαράγγια είναι φρέσκα, χρειάζονται οπωσδήποτε καθάρισμα και ελαφρύ βράσιμο. Και φυσικά κόβουμε τις κορυφές τους.


Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Παράλληλα, σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε.


Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Αφού τσιγαριστούν ελαφριά, προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι - αν θέλουμε φυσικά και βότανα. Προσοχή στο αλάτι, καθώς τα σπαράγγια έχουν μια τάση να γλυκίζουν. Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Προσωπικά προτιμώ την ομελέτα μου χωρίς να έχει "αρπάξει" ώστε να γεύομαι τόσο το αυγό όσο και τα πρόσθετα.

Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes