Oγκρατέν με πατάτες και τυρί
Υλικά για 4 άτομα
600 γραμμ. πατάτες
125 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα
300 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, 40 γραμμ. βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
2. Βάζετε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον αφήνετε να πάρει μία βράση. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Τον διατηρείτε χλιαρό.
3. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες.
4. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ. Απλώνετε μία στρώση πατάτες και μία τυρί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, ολοκληρώνοντας με μία στρώση τυρί. Περιχύνετε με το ζωμό και συμπληρώνετε με ροζέτες βουτύρου.
5. Ψήνετε για 50’ μέχρι να αποκτήσει το φαγητό ροδαλό χρώμα.elle.