Κοτοπουλο με μπαμιες
Υλικά συνταγης
750 γρ. μπάμιες
3 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα (300γρ περιπου)
120 γρ. ελαιολαδο
1 μικρό κοτοπουλο σε μεριδες
750 γρ. νερό
4 μέτριες ντοματες κομμενες σε φετες
4 πιπεριες ψιλοκομμενες
πιπέρι
χυμό ενος λεμονιου
ξυδι
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
Πλενετε τις μπαμιες και καθαριζετε κωνικα τις κορφες τους.
Τις ριχνετε σε λεκανη οπου εχετε βαλει ξυδι και αλατι και τις αφηνετε 2 ωρες το λιγοτερο για να αποβαλλουν την κολλωδη ουσια που περιεχουν.
Κατοπιν τις ξεπλενετε με αφθονο νερο.
Τσιγαριστε σε κατσαρολα το κρεμμυδι για 10 λεπτα, προσθεστε το κοτοπουλο και συνεχιστε ανακατευοντας.
Προσθεστε αλατι, πιπερι και το 1/5 του νερου.
Αφηστε το 20 λεπτα με σκεπασμενη την κατσαρολα να σιγοβραζει.
Φυλαξτε τα κρεμμυδια με το λαδι και Βαλτε το κοτοπουλο σε γαστρα, κατοπιν σκεπαστε με φετες ντοματας και συνεχιστε βαζοντας διαδοχικα μια σειρα μπαμιες, ντοματες κλπ μεχρι να τελειωσουν τα υλικα.
Τελος προσθεστε τις ψιλοκομμενες πιπεριες, αλατι, το χυμο λεμονιου, το υπολοιπο νερο και το λαδι με τα κρεμμυδια.
Σκεπαστε την γαστρα και ψηστε 40 - 50 λεπτα στην αρχη στους 220 και κατοπιν στους 180 βαθμους.
Αφαιρεστε το καπακι και αφηστε να ψηθει για 10 λεπτα ακομη..syntages