Η ιεροτελεστία του ελληνικού καφέ, γιατί το γλυκό του κουταλιού θέλει καφεδάκι
Χρησιμοποιήστε μπρίκι χωρητικότητας ανάλογης με τον αριθμό των καφέδων που θέλετε να παρασκευάσετε και ρίξτε νερό μετρώντας με το φλιτζάνι.
Προσθέστε ένα γεμάτο κουταλάκι καφέ για κάθε μικρό φλιτζάνι και μετά όση ζάχαρη επιθυμείτε (μία κοφτή κουταλιά για τον μέτριο, μία γεμάτη για τον γλυκό).Ψήστε τον καφέ σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας στην αρχή αργά 3-4 φορές.
Περιμένετε, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι να φουσκώσει ο καφές.
Σερβίρετε αμέσως, μοιράζοντας στα φλυτζάνια πρώτα το καϊμάκι (με το κουταλάκι για σίγουρη επιτυχία) και μετά συμπληρώνοντας με τον υπόλοιπο καφέ.glikotoukoutaliou