Ταλιατέλες με λουκάνικα, μανιτάρια και ντομάτα
Υλικά συνταγής
1 πακέτο ταλιατέλες (500 γραμ.) 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 1 πράσο 10 μεγάλα ασπρομανίταρα 4 χωριάτικα λουκάνικα 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 συσκευασία ντοματάκια πομοντόρια αποφλοιωμένα 1 κλαδάκι φασκόμηλο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
Βουτάμε τα λουκάνικα σε νερό που βράζει για 2’.
Βγάζουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα (δηλαδή το εντεράκι τους) και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος). Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά και τα σβήνουμε με το κρασί ξύνοντας με σπάτουλα την κατσαρόλα να ντεγλασάρει.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φασκόμηλο και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα σουρώσουμε τα παίρνουμε με πιρούνα (να στάζουν) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2’. Σερβίρουμε αμέσως.
Προαιρετικά τρίβουμε ώριμη παρμεζάνα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 12 λεπτάargiro