Ραβανί με καρύδα
Υλικά
- 2/3 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 και 1/2 φλιτζανιού καρύδα
- 1 και 1/2 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
- 1 σφηνάκι μικρο λικέρ μαστίχας ή εσάνς καρύδας
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
για το σιρόπι
- 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 και 2/3 φλιτζάνι νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
- φλούδα 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα μέχρι ν'αφρατεψει. προσθέτουμε ένα ένα τ' αυγά,τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα2
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν και την καρύδα.
Βήμα3
Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ χαμηλώνουμε όμως την ταχύτητα στο 2. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το μείγμα αλευριού-καρύδας. Δεν το ρίχνουμε μονομιάς αλλά λίγο λίγο πάντα εναλλάξ. Τελειώνουμε ρίχνοντας το λικέρ μαστίχας ή την εσάνς.
Βήμα4
Προσέχουμε να μην ανακατευτούν πολύ τα υλικά μας.
Βήμα5
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει μια φόρμα για κέικ με τρύπα και αδειάζουμε το μείγμα μας. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 1 ώρα ακριβώς, το κέικ μας θα ροδίσει και θα πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Βήμα6
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σιροπιάσουμε
Βήμα7
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και υπολογίζουμε 5' από την ώρα που αρχίζουν να βράζουν. με κουτάλι σιροπιάζουμε το γλυκό μας. μην ρίξετε απότομα όλο το σιρόπι γιατί θα λασπώσει! Κουταλιά κουταλιά μέχρι να τελειώσει όλο το σιρόπι. θα το ρουφήξει όλο σιγά σιγά. Φτιάξτε το καλύτερα μια μέρα πριν και αφήστε το να σιροπιαστεί καλά.
Βήμα8
Πριν το σερβίρετε αναποδογυρίστε το σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδα!!
Tags: Γλυκά, Καρύδα, Ραβανί, Σιροπιαστά
Υλικάαυγά, γάλα, Ζάχαρη, ινδοκάρυδο, καρύδια, λεμόνι, μαστίχαhttp://findgr.net/