Πίτα δαχτυλίδι με κοτόπουλο

Πίτα δαχτυλίδι με κοτόπουλο





Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη κουρού
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγ. καλαμπόκι βρασμένο
235 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζ. τσαγ. ασπρομανίταρα αγαρικά, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Κόψτε τη σφολιάτα ή τη ζύμη κουρού σε 8 ισομεγέθη παραλληλόγραμμα κομμάτια και απλώστε τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο, αφήστε το να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει προσθέστε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια και ανακατέψτε να σοταριστούν.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το φρέσκο κρεμμυδάκι τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε και το μείγμα από το τηγάνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Απλώστε το μείγμα στα κομμάτια της ζύμης και τυλίξτε τα ώστε να σχηματίσουν ένα δαχτυλίδι. Βάλτε την πίτα σε ένα ταψί αφού το αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο και ψήστε την για 15', μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Συμβουλή: Βάλτε το τυρί κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30'' να μαλακώσει και να ανακατεύεται πιο εύκολα.athensmagazine

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes