Ψαρονέφρι με σάλτσα τσιμιτσούρι
Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι
1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα κόλιανδρου (ή μαϊντανού), ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, κατά προτίμηση πλατύφυλλου, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζ. τσαγιού φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουτ. σούπας ξερή)
3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο περίπου 20΄
Διαδικασία Αλείφουμε το κρέας με το ελαιόλαδο. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και το αφήνουμε να ψηθεί από κάθε πλευρά για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι, ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε το κρέας γαρνίροντας με λίγη σάλτσα, την υπόλοιπη την βάζουμε σε ένα μπολ για να βάλει ο καθένας όσο θέλει.
Συμβουλή Αν έχουμε χρόνο, μαρινάρουμε το κρέας για περισσότερη γεύση στη μισή σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρέας, ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-12 ώρες.gastronomos