Δύο πιπεράτα ροφήματα σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ (για 6-7 κούπες)
1 κιλό γάλα πλήρες
1 κλωναράκι βανίλιας (τους σπόρους)
2 ξυλάκια κανέλας
100 γραμμάρια μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
400 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά και το πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, ενώ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Picture
2
ΥΛΙΚΑ (για 6-7 κούπες)
300 γραμμάρια κουβερτούρας
1 πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κλωναράκι βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
1 λίτρο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει μαζί με το μέλι σε μπεν μαρί.
Χαράζουμε το κλωνάρι βανίλιας κατά μήκος και κόβουμε στη μέση τη πιπεριά.
Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια, την πιπεριά, το τζίντζερ και τη κανέλα.
Λίγο πριν πάρει βράση, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το μέλι και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε.
Tips:
Μπορούμε προαιρετικά στις συνταγές μας να προσθέσουμε ζάχαρη και μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ στο μείγμα. Για μεγαλύτερη ευκολία ανακατεύουμε με το μηχάνημα του φραπέ. Πολλοί ακόμα προσθέτουν ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για να εμπλουτίσουν τη γεύση και φλούδες εσπεριδοειδών για περισσότερο άρωμα.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε αρωματικά μπαχαρικά ενώ ζεσταίνουμε τη σοκολάτα, όπως κανέλα, βανίλια κ.α.. Στο τέλος σουρώνουμε αν χρειάζεται.
Για πιο πολλά άτομα, χρησιμοποιούμε ανάλογα υλικά επί όσα είναι τα άτομα και ετοιμάζουμε σε κατσαρολάκι.
Προσθέστε σαντιγί από πάνω για σοκολάτα βιενουά..glikotoukoutaliou