Η συνταγή για να φτιάξετε παραδοσιακό τζατζίκι!
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες με το γουδοχέρι
μπόλικο μαϊντανό
2 αγγούρια ξεφλουδισμένα
1 κουτ. σούπας αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο ξύδι (προαιρετικά)
λίγη πάπρικα γλυκιά ή ρίγανη
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά και το αφήνουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ώστε να στραγγίξει και να φύγουν τα πολλά υγρά του.
Το αλατίζουμε με το μισό αλάτι για να το βοηθήσει να αποβάλει τα νερά του.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι και το ξύδι και ρίχνουμε και το γιαούρτι.
Στύβουμε καλά το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Τέλος ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με την πάπρικα ή τη ρίγανη.
Δοκιμάζουμε και αν θέλει κι άλλο αλάτι, ρίχνουμε.
Δεν θέλουν πολύ ανακάτεμα όλα αυτά, απλώς με ένα κουτάλι της σούπας.
Αν το αφήσουμε στο ψυγείο, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μπορούμε να το καταναλώσουμε εντός 2 ημερών.tsantiri