Φωλιές μιλφέιγ (Vol au vent)

Φωλιές μιλφέιγ (Vol au vent)








ΥΛΙΚΑ
1 φύλλo σφολιάτας
10 γρ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις
1 αυγό, χτυπημένο
με λίγο νερό

Για την κρέμα
350ml γάλα φρέσκο
250ml κρέμα γάλακτος
(35% λιπαρά)
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
(50 γρ.)
3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
40 γρ. κορν φλάουρ
½ φασόλι βανίλιας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
100ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε σαντιγί
50 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, χοντροκομμένα
200 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τα vοl au vent. Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και πασπαλίστε µε λίγο αλεύρι. Με τον πλάστη ανοίξτε λίγο το φύλλο για να γίνει πιο λεπτό. Πάρτε το κουπ πατ διαµέτρου 6,5εκ. και κόψτε 20 στρόγγυλες σφολιάτες. Με το κουπ πατ διαµέτρου 4,5 εκ. κόψτε στο κέντρο τις 10 από τις 20 σφολιάτες και αφαιρέστε το κοµµάτι που κόψατε. Με ένα πιρούνι τρυπήστε τις άλλες 10 σφολιάτες που θα χρησιµοποιήσετε ως βάση. Αλείψτε τις µε τον κρόκο του αυγού µε τη βοήθεια ενός πινέλου και τοποθετήστε επάνω στην κάθε βάση από 2 δίσκους σφολιάτας που έχετε κόψει στο κέντρο. Αλείψτε µε τον υπόλοιπο κρόκο. Βάλτε τις σε µια λαµαρίνα φούρνου που έχετε καλύψει µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 °C (αέρα) στη µεσαία σχάρα για 15΄. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιµοποιήσετε.

Φτιάξτε την κρέµα. Σε ένα µπολ αναµείξτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ µε αυγοδάρτη. Προσθέστε το 1 / 3 από το γάλα και ανακατέψτε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το υπόλοιπο γάλα, τα 150ml κρέµα γάλακτος, τα σποράκια από το φασόλι βανίλιας και αφήστε τα σε µέτρια φωτιά να ζεσταθούν. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεµα µε αυγοδάρτη µέχρι να δέσει η κρέµα. Μεταφέρετε την κρέµα σε ένα µπολ και σκεπάστε τη µε διάφανη µεµβράνη (να εφάπτεται) για να µην κάνει κρούστα. Βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα. Βγάλτε την κρέµα από το ψυγείο και αφρατέψτε τη λίγο µε αυγοδάρτη. Χτυπήστε σε σαντιγί τα 100ml κρέµα γάλακτος και προσθέστε τα στην κρέµα. Ανακατέψτε απαλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης, µέχρι να ενσωµατωθούν τα υλικά.

Μοντάρετε το γλυκό. Με ένα κουτάλι γεµίστε τα vol au vent µε την κρέµα, βάλτε από µία κουταλιά της σούπας µαρµελάδα, γαρνίρετε µε τη σαντιγί και πασπαλίστε µε τα αµύγδαλα.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα ψημένα vol au vent.athensmagazine

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes