Τάρτα με Μους Λεμόνι

Τάρτα με Μους Λεμόνι









Υλικά για:
(διαμέτρου 26-28εκ.)

Για τη βάση:
140γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε κομματάκια (από το ψυγείο- κρύο)
260γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού (κρατάμε το απράδι για επάλειψη)
3-4 κουταλιές περίπου παγωμένο νερό
1 ζαχαροβανίλια με άρωμα λεμόνι
Μια τσιμπιά αλάτι

Για τη μους λεμόνι:
1 φάκελο ζελέ με γεύση λεμόνι
1 ζαχαροβανίλια με άρωμα λεμόνι
Χυμός ½ λεμονιού
350ml -φυτική κατα προτίμηση- κρέμα γάλακτος για σαντιγύ
4 κουταλιές σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη (εάν θέλετε προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη)

Γαρνίρισμα:
2 κούπες από τη σαντιγύ που θα φτιάξουμε για τη μους λεμόνι
Χρωματισμένη ζάχαρη – προαιρετικά-
Κομματάκια ή φετάκια λεμονιού


Εκτέλεση:
1.Ετοιμάζουμε το ζελέ λεμόνι, διαλύοντας τη σκόνη του σε 340ml ζεστό νερό. Προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως αλλά προσοχή μη πήξει, γι αυτό ανακατεύουμε συχνά με ένα κουτάλι.

2.Φτιάχνουμε τη ζύμη για τη βάση της τάρτας. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη με το αλεύρι, τη ζαχαροβανίλια, το αλάτι, την άχνη και δουλεύουμε με το πιρούνι ώσπου να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε το κρόκο αυγού και το νερό, ζυμώνουμε με τα χέρια καλά και αφού ενωθούν τα υλικά μας κάνουμε τη ζύμη μια μπαλίτσα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο(30 εκατοστών περίπου) ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες. Αφαιρούμε τη μια λαδόκολλά.  Τοποθετούμε το φύλλο με προσοχή μέσα στη ταρτιέρα (κάνοντας τούμπα). Απλώνουμε ομοιόμορφα να καλυφθούν και τα τοιχώματα της, τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος(ή αν θέλετε μπορείτε να στρώσετε επάνω απο τη ζύμη λαδόκολλα και να ρίξετε μερικά φασόλια). Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της ζύμης της τάρτας(κι αυτό για να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο τραγανή). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165ο βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν επιφάνεια και βάση. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.


3.Ετοιμάζουμε τη μους. Χτυπάμε καλά τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη ζαχαροβανίλια μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγύ.  Κρατάμε 2 κούπες περίπου για το γαρνίρισμα της τάρτας. Στην υπόλοιπη σαντιγύ ρίχνουμε το ζελέ λεμόνι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη μους πάνω από τη ψημένη βάση της τάρτας αφού έχει κρυώσει τελείως. Γαρνίρουμε με σαντιγύ, κάνοντας ροζέτες ή άλλα σχέδια της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε κομμένες φλούδες λεμονιού, χρωματισμένη ζάχαρη ή ξύσμα λεμόνι.

Αφήνουμε το γλυκό τουλάχιστον για 3-4 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει η μους. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.eleniscooking



 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes