Τάρτα μωσαϊκό με 2 σοκολάτες

Τάρτα μωσαϊκό με 2 σοκολάτες












ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κρόκους αυγών
20ml γάλα πλήρες αγελαδινό
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΙΤΕΡ
85ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
75ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε τη ζύµη της τάρτας. Ρίξτε στον κάδο του µίξερ όλα τα υλικά για την τάρτα, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους αυγών, το γάλα και το αλάτι (πρέπει να είναι όλα σε θερµοκρασία περιβάλλοντος) και ζυµώστε µε το εξάρτηµα φτερό σε χαµηλή ταχύτητα, µέχρι να έχετε µια οµοιογενή ζύµη. Τυλίξτε τη ζύµη µε διαφανή µεµβράνη και αφήστε τη για 30΄ στο ψυγείο να κρυώσει. Κατόπιν βγάλτε τη ζύµη από το ψυγείο, ανοίξτε τη µε πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκ. και στρώστε τη σε µια ταρτιέρα διαµέτρου 22 εκ. Τρυπήστε όλη την επιφάνειά της µε ένα πιρούνι, για να µην φουσκώσει κατά το ψήσιµο. Βάλτε το σκεύος στη µεσαία σχάρα του φούρνου, και ψήστε στους 170 °C, στον αέρα για 18΄-20΄, µέχρι να πάρει χρυσαφί χρώµα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τη βάση να κρυώσει σε θερµοκρασία περιβάλλοντος.

Φτιάξτε την γκανάς µε σοκολάτα µπίτερ. Βάλτε τα κοµµάτια σοκολάτας σε ένα µεσαίο µπολ. Σε µια µικρή κατσαρόλα µε βαρύ πάτο αδειάστε την κρέµα γάλακτος και αφήστε τη σε δυνατή φωτιά µέχρι να πάρει µια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέµα γάλακτος στην ψιλοκοµµένη σοκολάτα, ανακατεύοντας µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει τελείως. Καλύψτε τη µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε να κρυώσει σε θερµοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 1 ώρα.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία σε µια άλλη κατσαρόλα για να φτιάξετε την γκανάς µε λευκή σοκολάτα και αφήστε τη και αυτή να κρυώσει σε θερµοκρασία περιβάλλοντος σκεπασµένη µε διάφανη µεµβράνη.

Μοντάρετε το γλυκό. Όταν κρυώσει η βάση της τάρτας, βγάλτε τη µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας από το σκεύος και τοποθετήστε τη σε µια επιφάνεια εργασίας. Αδειάστε την γκανάς µε σοκολάτα µπίτερ στο εσωτερικό της τάρτας και από πάνω περιχύστε µε ένα κουτάλι την γκανάς λευκής σοκολάτας. Με τη βοήθεια µιας οδοντογλυφίδας ανακατέψτε ελαφρά την γκανάς λευκής σοκολάτας δηµιουργώντας διάφορους σχηµατισµούς στην επιφάνεια της τάρτας. Βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Ξεφορµάρετέ τη, κόψτε σε κοµµάτια της αρεσκείας σας και σερβίρετε.

Tip: Αν θέλετε η τάρτα σας να είναι τραγανή, αλείψτε την πριν από το ψήσιμο με λίγο ασπράδι αυγού.

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes