Τρίγωνα με κρέμα





Υλικά:
Για το φύλλο Για το σιρόπι  
  Για τη γέμιση                        
  Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής    
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο 1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κουταλιές γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής

3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κροκάδια
2 κούπες γάλα
λίγη βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο σε κομματάκια
1 κούπα σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Απλώστε ένα φύλλο, αλείψτε το μισό με λιωμένο βούτυρο και διπλώστε το άλλο μισό επάνω σ' αυτό. Βουτυρώστε και πάλι το μισό και διπλώστε άλλη μια φορά προς την ίδια κατεύθυνση. Έτσι σχηματίζεται μια μακριά λωρίδα. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με βούτυρο. Για να κάνετε μικρά τρίγωνα, κόψτε τα φύλλα στη μέση και στο κάθε μισό φύλλο, κάντε δύο διπλώματα, όπως και προηγουμένως. Έτσι σχηματίζονται στενότερες λωρίδες. Σηκώστε τη μια άκρη κάθε λωρίδας και διπλώστε, να σχηματιστεί τρίγωνο. Συνεχίστε διπλώνοντας πολλές φορές, μια δεξιά και μια αριστερά, ώσπου να τελειώσει η λωρίδα.
Όσο φύλλο περισσεύει, χωρίς να φθάνει να καλύψει μια επιφάνεια του τριγώνου, κόψτε το και πετάξτε το. Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Ανάλογα με τον αριθμό των φύλλων, γίνονται ισάριθμα μεγάλα τρίγωνα ή διπλάσια μικρά. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί με την τελευταία διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Βουτυρώστε τις επιφάνειες και ψήστε τα τρίγωνα στους 200 βαθμούς Κελσίου, 30' περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Βγάλτε τα από τον φούρνο κι αφήστε τα να κρυώσουν.
Μ' ένα μαχαίρι, σχίστε το επάνω μέρος κι αφαιρέστε με προσοχή αρκετό από το εσωτερικό, ώστε να σχηματισθούν χωνιά. Αραδιάστε τα το ένα πλάι στο άλλο. Βράστε για 5΄ τα υλικά για το σιρόπι, ώσπου να το πιουν και να κρυώσουν εντελώς. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Όταν κρυώσει, βάλτε τη σε κορνέ και γεμίστε τα χωνιά. Φυλάξτε τα στο ψυγείο. Εναλλακτικά, γεμίστε τα χωνιά με παγωτό. Γεμίστε τα λίγο πριν τα σερβίρετε κι αφήστε τα να σταθούν στην κατάψυξη, όχι περισσότερο από 15'.
Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με 1/4 κούπας γάλα, ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά επί 15'-20', ανακατεύοντας συνεχώς.
Η κρέμα πρέπει να βράσει καλά, για να μη μυρίζει το αλεύρι. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τη βανίλια και το βούτυρο. (Αν η κρέμα γίνει σφικτή, αραιώστε την, προσθέτοντας λίγο γάλα. Αν γίνει αραιή και δεν πήζει, διαλύστε λίγο ακόμη κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές γάλα και προσθέστε το στην κρέμα. Συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να πήξει. Αν η κρέμα σβολιάσει, περάστε την από λεπτή σίτα ή χτυπήστε τη λίγο στο μπλέντερ). Αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη. Όταν κρυώσει εντελώς, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά μέσα στην κρέμα τη σαντιγί.
Κατ' άλλον τρόπο, φτιάξτε την κρέμα ως εξής: Σε μικρή βαθουλή κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα. Ανακατεύοντας ζωηρά, ρίξτε μεμιάς το καυτό γάλα. Βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με τη βανίλια, ρίξτε μέσα λίγη από τη ζεστή κρέμα, ανακατέψτε καλά κι αδειάστε τα στην υπόλοιπη κρέμα. Ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράστε την κρέμα 3'-4' ακόμη. Όταν κρυώσει, ανακατέψτε τη με τη σαντιγί.
Βάλτε τη σε μπολάκια και σερβίρετέ την κρύα ή χρησιμοποιήστε τη για να φτιάξετε τούρτες, τρίγωνα, κορνέ και άλλα γλυκίσματα. Διατηρείται στο ψυγείο 2 μέρες. Δε συνιστάται να βάλετε την κρέμα στην κατάψυξη. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το αλεύρι με κορν φλάουρ.vefashouse

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes