Κρέπες με τυρί και ζαμπόν




Υλικά:
120 γρ. αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
600 ml γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
150 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
100 γρ κασέρι ή γκούντα ή μοτσαρέλα

Εκτέλεση:
Χτυπάτε το γάλα με τα αυγά και τα προσθέτετε σε μπολ που έχετε βάλει το αλεύρι με το αλάτι. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αλείφετε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε περίπου 1/3 κούπας από τη ζύμη. Κουνάτε το τηγάνι για να απλωθεί η ζύμη. Όταν η κρέπα ροδίσει από την μία πλευρά την γυρίζετε να ροδίσει και από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 20 γρ. βούτυρο και προσθέτετε τα 20 γρ. αλεύρι. Τα μαγειρεύετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, το ζαμπόν και τα 70 γρ. από το τυρί. Ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι. Μοιράζετε την μπεσαμέλ στις κρέπες και την απλώνετε. Τυλίγετε τις κρέπες ρολό ή τις διπλώνετε στα 4 και τις βάζετε στο ταψί. Όταν τελειώσετε, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και μοιράζετε τα 30 γρ. βούτυρο από πάνω. Ψήνετε τις κρέπες στους 200 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά radicio

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes