Menu

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ζελέ σοκολάτας



Υλικά

Ζάχαρη 200 γρ
Αυγά 4 μόνο τους κρόκους
Γάλα 200 γρ χλιαρό
Φύλλα ζελατίνας 8 μουσκεμένα σε κρύο νερό
Κουβερτούρα 250 γρ ψιλοκομμένη
Σαντιγύ 200 γρ
Οδηγίες

Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη και τους  κρόκους καλά και προσθέτουμε το γάλα μας χλιαρό. Σε κρύο νερό μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης, μετά τα στύβουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και την σαντιγύ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει καλά και είναι η ώρα του σερβιρίσματος , στιγμιαία βουτάμε τον πάτο από τα φορμάκια ή την φόρμα σε ζεστό νερό ίσα ίσα για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας τα φορμάκια (ή την φόρμα) σε πιάτο ή σε μεγάλη πιατέλα.chefoulis