Menu

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τηγανίτες



Υλικά

Αλεύρι 2 φλυτζάνια τσαγιού
Γάλα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 3
Baking powder 3 κουταλάκια γλυκού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Βανίλιες 2
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του και προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το baking powder. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μία – μία κουταλιά από τον χυλό μας, την ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει αρκετά. Αφού κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι. Οι τηγανίτες μπορούν να συνοδευτούν με μέλι και κανέλα ή με ότι άλλο επιθυμούμε.