Menu

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο




Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο
Έχετε δοκιμάσει γλυκό κουταλιού ακτινίδιο; Αν όχι, σκεφτείτε το. Αν σας αρέσουν τα γλυκά κουταλιού, θα το αγαπήσετε ΚΑΙ αυτό!






Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο
Υλικά
800 γρ. ακτινίδια (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
800 γρ. ζάχαρη λευκή
1 και ¾ κούπας νερό



Εκτέλεση
Τα ακτινίδια που θα διαλέξουμε θα πρέπει να είναι γινομένα και γερά, αλλά όχι ιδιαίτερα ώριμα. Τα ώριμα είναι ιδανικά για μαρμελάδα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ακτινίδια.
Τα κόβουμε σε φέτες μισού εκατοστού.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Χρονομετράμε αφού πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα ακτινίδια. Βράζουμε κι αυτά για 10 λεπτά.
Ξαφρίζουμε και δεν απομακρυνόμαστε γιατί φουσκώνει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί, μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά.
Φυλάμε σε καθαρά βάζα.



Tip: Σε όλες τις συνταγές για γλυκά κουταλιού, μπορούμε να σβήσουμε το μάτι της κουζίνας νωρίτερα και να βράσουμε τα τελευταία 5 λεπτά, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της σβησμένης κουζίνας. Έτσι, εξοικονομούμε ενέργεια.mikrikouzina.