Γιουβέτσι με γαρίδες

Γιουβέτσι με γαρίδες





Η συνταγή είναι απλή αλλά χρειάζεται να είμαστε συνεχώς πάνω από το μεγάλο τηγάνι ή την κατσαρόλα ανάλογα με το τι ποσότητα κάνουμε.
Χρειαζόμαστε κρεμμύδι, σκόρδο, φινόκιο, πορτσίνι, ντομάτα φρέσκια, μαϊντανό, μεγάλες γαρίδες, ζωμό από γαρίδες ή καραβίδες ή αστακό και κριθαράκι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με λίγο ξύδι και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Μετά από 2-3 λεπτά τις βγάζουμε, αφαιρούμε το κεφάλι και ρίχνουμε πάλι μέσα τα κεφάλια να συνεχίσουν να βράζουν για άλλα 3-4 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και το ρίχνουμε στο τηγάνι με πολύ λίγο λάδι για να πάρουν χρώμα. Μόλις ξανθύνουν, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνέχεια για 2-3 λεπτά για να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και το σβήνουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια αρχίζουμε με μία κουτάλα να ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό από τις γαρίδες ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες και τον πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή μας όρεξη
Δείτε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ

 
  • tselemedes © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes