Menu
▼
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
Κοκκινιστά κεφτεδάκια με παπαρδέλες
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
Αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
Τρίμματα ψωμιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πατάτα μέτρια τριμμένη 1 τεμ.
Ούζο 2 κουταλιές του γλυκού
Δυόσμος τριμμένος 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός τριμμένος 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Κρεμμύδι τριμμένο 1 τεμ.
Για την σάλτσα
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πιπερίτσα κόκκινη καυτερή 1τεμ.
Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ρίγανη 1/2 κουταλιά της σούπας
Ντοματάκι 1 κονσέρβα
Ντομάτες τσέρι 3 τεμ.
Βασιλικός 5 φυλλαράκια
Ζυμαρικά παπαρδέλες 500 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη 100 γρ.
Αλάτι-πιπέρι
Νερό για τα ζυμαρικά
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τρίμματα του ψωμιού , την τριμμένη πατάτα, το τριμμένο κρεμμύδι, το ούζο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όλα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά και τα πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και σε ένα τηγάνι βάζουμε 1/2 φλυτζάνι από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε σιγά σιγά τα κεφτεδάκια να ροδίσουν και από τις δυο μεριές για περίπου 7-8 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε το ντοματάκι κονσέρβας, τις ντομάτες τσέρι ψιλοκομμένες , την ρίγανη και τον βασιλικό. Τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5-8 λεπτά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι για να βράσουμε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα τα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε την σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα σερβίρουμε ζεστά.
* Για 6 άτομα , 30-32 τεμάχια.chefoulis