Menu

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι

Υλικά :

Ταχίνι 125 γραμμάρια
Αλεύρι τύπου 70% 600 γραμμάρια
Άχνη ζάχαρη 175 γραμμάρια
Μπέικιν-πάουντερ 15 γραμμάρια
Νερό ¼ της κούπας 
Χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη ¼ κούπας
Φυτικά κρέμα ¼ της κούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια του γλυκού
Βανίλια 1

Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη ν’ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Πίσω