Τσιζ κέικ light στο ποτήρι!
Yλικά για 6 άτομα
200 γρ τυρί κρέμα light
150 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ κρέμα γάλακτος light
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 αυγό
2 φλιτζάνια σπασμένα μπισκότα τύπου digestive
λίγες σταγόνες λικέρ πικραμύγδαλου
6-8 κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού φράουλα ή φρέσκες φράουλες που έχετε αφήσει στο ψυγείο με λίγη ζαχαρη και λίγες σταγόνες κονιάκ.
Εκτέλεση
Σπάστε τα μπισκότα με το χέρι και μοιράστε τα σε 6 ψηλά κολονάτα ποτήρια. Ραντίστε τα με λίγο λικέρ πικραμυγδάλου (προαιρετικά). Χτυπήστε σε ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος (την κανονική και την light) με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί κρέμα και το αυγό και ξαναχτυπήστε καλά. Μοιράστε την κρέμα στα 6 ποτήρια. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σερβίρετε βάζοντας από πάνω μια κουταλιά γλυκό του κουταλιού φράουλα (ή άλλο γλυκό της αρεσκείας σας). Επίσης, μπορείτε να γαρνίρετε με φρέκσες φράουλες που έχετε ψιλοκόψει και έχετε αφήσει στο ψυγείο σε ένα μπολ μαζί με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγες σταγόνες κονιάκ.dietup