Menu

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μαλακά μπισκότα με τσάι του βουνού

Μαλακά μπισκότα με τσάι του βουνού

Προετοιμασία: 30΄ περίπου, Ψήσιμο: 12΄

Υλικά (για 700 γρ.):


Για τη μαρέγκα:

50 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών

Για τα μπισκότα:

2 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
135 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη (μπορείτε να βρείτε κι έτοιμη αμυγδαλόσκονη στα σούπερ μάρκετ)
175 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κακάο

Για τη γέμιση:

200 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 κουτ. σούπας φύλλα από τσάι του βουνού

Διαδιακασία:

Μαρέγκα: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Μπισκότα: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα την αμυγδαλόσκονη με τη ζάχαρη, το κακάο και τα ασπράδια. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Μ' ένα κορνέ σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 3 - 4 εκ. πάνω σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Γέμιση: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το τσάι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η κρέμα, την σουρώνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να πιέσουμε καλά το τσάι στο σουρωτήρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Απλώνουμε μικρές ποσότητες από τη γέμιση στα μισά μπισκότα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα.s.kathimerini