Menu

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες




Υλικά


-2 ποτήρια τριμμένο κολοκύθι
-1 ποτήρι φέτα τριμμένη
-1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια-προαιρετικά
- 1 αυγό
- δυόσμο
- πιπέρι
- αλάτι
- λίγη ρίγανη-προαιρετικά
- 1 με 2 ντομάτες στον τρίφτη
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι σε μια λεκάνη αλατίζουμε και ζουλάμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά

Βήμα2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι την ντομάτα τη φέτα το αυγό και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε όχι πολύ.

Βήμα3

Ρίχνουμε λίγο λίγο από το αλεύρι να αποκτήσουμε ένα χυλό που πέφτει βαρύς από το κουτάλι Δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ τα υλικά μας για να γίνουν αφράτα.

Βήμα4

Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε μια βαθιά κατσαρολίτσα και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας.

Βήμα5

Οι κεφτέδες γίνονται αφράτοι και πολύ νόστιμοι!! Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί αν και δεν τραβάνε σχεδόν καθόλου λάδι.http://findgr.net/