Menu

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Καλιτσουνια με ξινη μυζηθρα (κρητη)

Καλιτσουνια με ξινη μυζηθρα (κρητη)





1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
1 λεμονι (το χυμο)
1 κιλό αλευρι
λίγο αλάτι
11⁄20 κιλό ξινη μυζηθρα
3 αβγά
1 αβγό (για αλειμμα)
δυοσμο
αλάτι
σουσάμι
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
Ανακατευουμε το λαδι με το λεμονι και το νερο και αλατιζουμε το μειγμα. Λιγο λιγο προσθετουμε το αλευρι, ωσπου να φτιαξουμε μια ζυμη που να πλαθεται ευκολα. Ανοιγουμε τη ζυμη σε ενα φυλλο - ουτε πολυ λεπτο ουτε πολυ παχυ - και την κοβουμε σε στρογγυλους δισκους με τη βοηθεια ενος ποτηριου. Για να ετοιμασουμε τη γεμιση ανακατευουμε καλα τη μυζηθρα, τα αβγα, το δυοσμο και το αλατι. Βαζουμε ενα κουταλακι γεμιση σε καθε φυλλαρακι και το διπλωνουμε σε σχημα μισοφεγγαρου. Πιεζουμε με τα δαχτυλα στις ακρες να κλεισουν. Αλειβουμε τα με αβγο και πασπαλιζουμε με σουσαμι. Ψηνουμε τα καλιτσουνια σε μετριο φουρνο για μιση ωρα..syntages.