Μηλόπιτα αφράτη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
5 μήλα μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αβγά
2 φλιτζάνια αλεύρι τύπου φαρίνα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι γάλα
1½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 βανίλια
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζουμε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε το γλυκό για μία ώρα. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή..womenonly