Λουκάνικα χωριάτικα ψημένα σε μπύρα
ΥΛΙΚΑ
340 γρ. (4 κομμάτια) λουκάνικα χωριάτικα ( αυτά με ελαιόλαδο), σε ροδέλες χοντρές (ή ολόκληρα και "σχισμένα" στη μέση)
2-3 μεγάλες πατάτες σε κύβους μεγάλους
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια
400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 φέτες λιαστής ντομάτας σε κομματάκια
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
330 ml (1 κουτάκι) μπύρα της αρεσκείας μας
3 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Προαιρετικά:200 γρ. τυρί - σαγανάκι σε κύβους
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, τα λουκάνικα, τις πατάτες, τη πιπεριά και το φρέσκο δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και περιχύνουμε με την μπύρα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο το ταψί σκεπασμένο για 45 λεπτά.
Ύστερα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ανοιχτό για άλλα 30-35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν τα υλικά.
Εάν θέλουμε, μόλις δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί σε κυβάκια και αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί και το τυρί (εγώ δεν το έκανα γιατί ξέχασα να βάλω το τυρί!!!!!!!!!!!!!!).
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5-10 λεπτά για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις του και σερβίρουμε σκέτο ή παρέα με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Κρύα μπυρίτσα με τέτοιο μεζεδάκι... μια απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσετε!!
Και για αύριο που είναι Τσικνοπέμπτη, πάρτε μερικά μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα (ανάλογα με το πόσα άτομα θα είστε) και ελάτε στην κουζίνα μου για να σας πω την πιο γρήγορη και νόστιμη τηγανιά κοτόπουλου...
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γλυκιά Νοτούλα από το πολύ ωραίο μπλογκοσπιτάκι "Μαφία" για το βραβείο που μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει.
Στις ερωτήσεις δεν θα απαντήσω όμως γιατί απάντησα ήδη πριν δύο μέρες. Πάντως χαρίζω αυτό το βραβείο σε όλες τις μπλογκοφίλες γιατί θεωρώ ότι αυτή η γειτονιά έχει υπέροχα άτομα και υπέροχα μπλογκοσπιτάκια που τα αγαπώ όλα!tantekiki.blogspot.