Σοκολατόπιτα με καρύδια
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
1/3 φλιτζανιού μπράντι ή ρούμι
250 γρ. Κουβερτούρα
250 γρ. Λευκή σοκολάτα
3 φλιτζάνια καρυδόψιχα
6 ασπράδια αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
λίγο τριμμένο γαρίφαλο σκόνη
λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Για τη βάση
Στο μπλέντερ ρίχνετε σε κομμάτια τα μπισκότα με τ καρύδια και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
Ανακατεύετε καλά με τα μπισκότα και στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο τοίχωμα. Αφήνετε να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε τα δύο είδη σοκολάτας και την καρυδόψιχα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε σε μπολ την καρυδόψιχα, τις δύο σοκολάτες, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Στη συνέχεια ρίχνετε όλο το μείγμα σταδιακά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στο ταψί που έχει την βάση μπισκότου.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίζετε με κακάο και άχνη.http://cooktime.gr/